Scoala
Europeana
Bucuresti

  MENU

Postat la:

 
 • 32 de elevi ai Scolii Europene au sustinut examenul de Evaluare nationala la clasa a 8-a;
 • 12 elevi au sustinut examenul de Bacalaureat in sistem romanesc;
 • 6 elevi au sustinut examenul de Bacalaureat in sistem IB (International Baccalaureate - Diploma Programme).

Pentru clasele in sistem romanesc:

La clasa a 8-a (rezultatele pot fi consultate aici)

- media notelor obtinute la examenul de Evaluare nationala: 8.66; 
- aproximativ jumatate dintre ei au obtinut o medie peste 9.00 la acest examen;
- 4 note de 10,00 (doua la limba romana si doua la matematica).

La clasa a 12-a (rezultatele pot fi consultate aici)

- promovabilitate 100%;
- media notelor obtinute la examenul de bacalaureat: 8,86;
- 8 elevi din cei 12 au obtinut o nota finala de peste 9,00 la examenul de bacalaureat;
- 4 note de 10.00 (doua la matematica, una la biologie si una la logica).

Pentru clasa a 12-a, in sistem international:

- promovabilitate 100%;
- media notelor obtinute la examenul de bacalaureat: 31 puncte
Punctajul minim de promovare a examenului de bacalaureat este de 24 de puncte din 45 posibile. Acest punctaj se obține prin acumularea de puncte de la cele 6 materii de studiu, cât și de la cele trei componente denumite materii nucleu: Teoria Cunoașterii, Eseul Extins și programul CAS (Creativitate-Acțiune-Serviciu) -componente fără de care nu se poate obține o diplomă de bacalaureat internațional.

Cu aceste rezultate, o parte dintre absolventii nostri au fost deja admisi la universitati din Europa, precum: Nottingham Trent University, University of Groningen - International Business, The Hague Hotel School, Loughborough University, Hotel Institute Montreux.

O parte dintre ei vor studia in Romania la universitati precum: Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Academia de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Cibernetica, Universitatea Bucuresti - Facultatea de matematica-informatica.

 

Tuturor le uram mult success in continuare si suntem siguri ca, oriunde vor studia, vor confirma nivelul foarte bun de pregatire dobandit in anii de liceu!

Postat la:

În perioada 19 - 24 iunie 2018 s-a desfăşurat în Rodos, Grecia, a 22-a Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2018). JBMO este o competiţie anuală la care participă elevi care au vârsta sub 15 ani și jumătate (în ziua concursului). JBMO contribuie la susţinerea şi dezvoltarea elevilor cu aptitudini deosebite la matematică din ţările participante.

La JBMO 2018 au participat echipe din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Turcia şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franţa, Filipine, Kazahstan şi Turkmenistan (țări invitate).

Competiția a presupus rezolvarea de către fiecare elev, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de nivel elementar, de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră. Fiecare problemă a fost punctată cu 10 puncte, dintr-un total de maxim 40 de puncte.

Ioana Popescu, eleva noastră, a obținut medalie de aur.

Echipa României s-a clasat pe locul I în clasamentul neoficial pe țări, obținând 5 medalii de aur și una de bronz.

Etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naționale. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia eMAG şi Banca Comercială Română.

Felicitări Ioana Popescu pentru rezultatele excepționale!

Societatea de Ştiinţe Matematice din România este una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale din România şi una din cele mai vechi societăţi de matematică din Europa. Scopurile Societăţii sunt promovarea şi răspândirea cunoştinţelor matematice, îndrumarea şi sprijinirea cercetărilor originale din această ramură de ştiinţă, cultivarea în rândurile tinerilor a interesului pentru matematică. Societatea de Ştiinţe Matematice din România a fost iniţiatoarea primei Olimpiade Naţionale de Matematică în anul 1950 şi a primei Olimpiade Internaționale de Matematică în anul 1959.

Postat la:

Ziua de vineri 8 iunie 2018, a reprezentat un moment deosebit pentru elevii din clasa a VIII- a, ultimul clopoțel. Serbarea de absolvire a început cu discursurile pline de emoție ale profesorilor diriginți și al doamnei Ileana Bivolaru. A urmat un moment artistic, special pregătit de elevi, la care aceștia, inspirați de trupa Sistem, au dansat și au bătut în butoaie pe melodia Best day of my life. 

Evenimentul a culminat cu aruncarea tocii. 

Postat la:

Sunteți gata să scriem împreună povestea The Color Run Hero Tour București powered by Kaufland?

Ea începe cu “A fost odată ca niciodată”, în 21 aprilie, pe Bulevardul Unirii, din București. Voi o continuați prin înscrierea la eveniment. Sperăm să ne vedem acolo în număr cât mai mare! Fă-ți echipă și vino alături de noi!

Postat la:

 Începând cu 20 ianuarie, elevii ai Școlii Europene București vor participa la activitățile Centrului de Excelență în Matematică pe Municipiul București. Centrul pregătește cei mai buni elevi la matematică din capitală de la clasa a IV-a până la a VIII-a. Mult succes în următoarele 15 săptămâni de pregătire și la viitoarele concursuri!  • 100% Iul 09  Promovabilitate 100% la examenele de Bacalaureat si Evaluare nationala!
  • AUR Iun 28  Ioana Popescu a obtinut medalia de aur la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru juniori!
  • ABSOLVIRE Iun 11  Ziua de vineri 8 iunie 2018, a reprezentat un moment deosebit pentru elevii din clasa a VIII-a, ultimul clopoțel.
  • EVENIMENT Mai 21  Vă provocăm să țineți ritmul cu noi la Seara Toboșarilor, pe 23 mai, la ora 18:30!

SEB pe facebook