Vernisajul expozitiilor cu tema MOTIVE POPULARE ROMANESTI IN CONTEXT EUROPEAN

Expozitia copiilor din clasele pregatitoare-4, a fost despre felul in care costumul popular ne aminteste de stramosi, despre felul in care incercam sa pastram legatura cu trecutul, despre frumusetea si greutatea cu care, pe vremuri, oamenii isi confectionau hainele.Asemanari, diferente, detalii...imagini si cuvinte despre obiecte valoroase care vin din trecutul nostru mai mult sau mai putin indepartat.

Expozitia claselor 5-12. Lucrari prin care doamna profesoara Magda Morozan si-a propus sa aduca in discutie felul in care putem sa pastram in memoria tinerilor, motivele traditionale ale costumului popular romanesc. Pornind de la "Bluza romaneasca" a pictorului francez Henry Matisse, copiii au inteles ca nu e vorba pur si simplu despre a purta costumul popular, ci despre a-l aprecia si a-l folosi ca sursa de inspiratie.

Elevii au studiat la ore felul in care casele de moda au preluat motive populare romanesti, felul in care tineri designeri au lansat afaceri pornind de la reinventarea folclorului nostru. Felicitari copiilor si doamnelor profesoare Cristina Grigoroiu, Ioana Tudor! & Magda Morozan!